Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mamka v zimě, očkování čipování a odchod

23. 2. 2013

Tak už je tu u nás nějak nezvykle ticho.... obě štěňátka odcestovala  do nových domovů, Arísek v pátek 5.dubna Aty v sobotu 6.dubna - ale nesmím smutnit, protože vím, že jim je oběma  moc dobře, odváželi si je opravdu úžasní páníčci  a paničky a už od nich máme i první zprávy, jak se štěňátka zabydlují...  stenatka-181.jpgtady jsou dvě z posledních  společných fotografií obou sourozenců v den prvního odjezdu - Arísek je vlevo a Aty vpravo. Vypadají trošku zadumaně, jakoby věděli, že se budou loučit, ale chvíli před tím ješt vesele lítali po pokoji a tahali se i s mamkou o hračky. Takže  pár dalších obrázků ještě bude ve fotoalbu štěňátek. stenatka-183.jpgA aby ani mně ani mamce Barbuše nebylo smutno, tak se vrháme zase na   cvičení a dlouhé procházky a já se těším, že až si Barbu rok odpočine, že to celé  zkusíme ještě jednou  .

 

 

 

 Tak a první nutnou trpkou zkušenost s velkým světem mají obě štěňátka za sebou. V sobotu 23.března jsme se vydali i s mamkou Barbuchou na očkování a čipování k naší milé paní doktorce Sylvii Poláčkové - hned ji tu dole máte na obrázkou i s usměvavou sestřičkou obraz1804.jpg.  A protože je paní doktorka moc a moc šikovná, tak štěňátka při očkování ani nepípla - kníkání a protesty přišly až při čipování - protože to je fakt ošklivá tlustá dutá jehla. A kdyby štěňátka mohla, určitě by ji za trest překousla -tu jehlu, ne pani doktorku. Ale já jim pošeptala, že takhle je hned najdeme, když se náhodou ztratí a hned se bude vědět, které paničce se musí zavolat, aby si pro ně přijela, tak to obě statečně oba vydržela. První šel na řadu Arísek, jako správný vůdce smečky, 

obraz1805.jpg

 druhá šla Aty a byla stejně statečná jako on,obraz1806.jpg

 

 

 

 

 

 

ale když už to měli oba za sebou a čekali na lavici v recepci až se vyřídí poslední důležité věci, přecejen vypadali trošičku zkormouceně. obraz1814.jpgAle asi jsou oba dva po mamince, protože po dvou hodinách spánku se oklepali, slupli vařené kuře a zase se pustili do těch  pravých štěněcích činností, jako je praní, tahání, lovení , lítání a narážení do věcí :-) 

 

 

 

 

 

 

 

Tak opravdu nejnovější zpráva je, že Arion už má také svou budoucí paničku.Jeho odchod nebude pro mne tak smutný, protože Arísek pocestuje jen po Praze do Vysočan, tak ho snad možná uvidíme častěji než Atušku.

Vzhledem k tomu, že nic důležitějšího než štěňátka teď v našem psím životě není a o těch se dozvídáte prostřednictvím komentovaných fotografií, při dávám jen tak pro radost dvě fotografie. Barbucha je šťastná, že už může zase běhat venku o něco  déle a na chvíli si odpočinout  od maminkovských povinností.. Ale protože v sobotu v poledne moc psích kamarádů venku nepotkala, nechala se vyfotit s veselým sněhulákem.stenatka-031.jpg                                                                                             

 

A jak nasněžilo, tak prý jeden nestačí a sněhuláci nám tu rostou jak houby po dešti.stenatka-229.jpg