Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zůůůůůstaň !!!

5. 1. 2013

Jojo, k opravdovému ZŮSTAŇ je cesta dlouhá....

 

dsc_7708-1-.jpg

Jestli chcete, vydejte se na ni s námi... 

Původně jsem myslela, že tahle rubrika bude spíš pohled do minulosti, ale v poslední době nás to s Barbuchou docela chytlo, takže jsem se vrhly i na soutěžení - ještě jsme jen v OB-Z, ale Barbuchu to pěkně zklidňuje a posiluje to  i náš vzájemný kontakt při závodění v dogdancingu.

Rok 2013

Tak se snažíme a daří se nám zkoušku složit, jenže pořád jen za tři. Ale přestože naše výsledky zatím nejsou nic moc, zúčastnily jsme se závodu Collie + Sheltie Cup 7.12.2013 a získaly jsme 3.místo  :o)  stran-milkulas-ob-zavody--zari-pros-013-014.jpg- bodově sice žádná sláva, ale přecejen to ještě neděláme tak dlouho...a hlavně, ty ztráty bodů byly hlavně kvůli sněhu a vůbec byla legrace. Závod byl sice v hale, ale při přivolání, které máme většinou pěkné, nás rozhodčí se stewardem záludně postavili před prosklené dveře a Barbucha, původně se řítící krásně směrem ke mně, najednou zaregistrovala co vidí za mnou a už to bylo - jéééééé, snííííííh - a byl konec -  prostě se na něj přes to sklo šla podívat  :o).

A já zkazila odložení - měla jsem před tím Barbuchu venku a přišly jsme na skupinku na poslední chvíli, takže když jsem Barbuchu nechala odloženou na "zůstaň", začala si vesele vykusovat sníh z pacek, protože jsem jí ty kuličky nestačila všechny sundat.. no, jsem trdlo..varování pro příště  ...

A 15. prosince byl báječný neoficiální závod v Kladně - jednak jako normální zkouška a pak druhá část, kde soutěžily dvojice a mohly si podle libosti rozdělit cviky z OB-Z a OB1..Tak jsme tam byly ve dvojici s Hankou Petráčkovou a její Abigail a bylo to moc fajn. A tu zkoušku jsme dokonce udělaly za výborně, ale bylo to neofiko, tak smůla..Ale radost veliká  :o)

Jediné mínus  bylo , že bylo mínus pod nulou - prostě DĚSNÁ zima, ledový vítr a byla klika, že jsme se všichni mohli jít občas zahřát do stanice tech. kontroly, vedle které cvičák je. Vůbec nechápu, jak to mohl fotograf Tomáš Kubíček vydržet pořád venku, ale díky němu z toho mám pár krásných fotek. Vypadám sice jako šílenec, jak jsem zabalená v kukle, ale Barbuše to tam moc sluší. img_0332-2.jpgTady je jen jedna fotka a pak i se zbytkem ostatních ji najdete s malým komentářem ve fotogalerii.

 

 

 

 

 

Rok 2014

 

No, musím se pochlubit - už jsme zvládly OBZ na výborně !!!  :o)  - letos v březnu (nebo to byl únor?), skmbt_c364e14112510560_0001.jpg takže jsme se vrhly na OB1 a už jsme složily zkoušku - ale jenom na trojku - fuj!  Musím říct, že hodně mojí vinou -holt špatně přečtený zkušební řád, tudíž to, za co jsme vždycky nejvíc pochválené - a to je chůze u nohy - nám sice rozhodčí zase pochválila, jenže , psovodka blbka - tedy já - dávala povel ne při změně tempa, ale při z měně směru - tudíž povelů příliš, takže za nulu... A odložení - chybělo nám deset vteřin...Jenže před tím se zvedl jeden pes a přišel jeho psovod, pak se zvedl druhý pes a  přišel jeho psovod a to už Barbucha, chudák, znervózněla, kde jsem já, když u ostatních pejsků už někdo je...a nevydržela..Ale bylo to poprvé "naostro", tak poučení - a už jsem kamarádku Áju využila na trénink - má dvě borderky , tak jsme položily Barbuchu mězi ně a Ája chodila sem tam...cvicime-odlozeni.jpgJenže já nebyla v úkrytu - to až příště - a snad  1.června v Lysé nad Labem budeme o něco lepší. Moc ráda bych alespoň za dvě. Ale ještě musíme dotáhnout polohy a aport jsem zvorala já - pustila jsem ho a ono to vypadalo, že ho pustila Barbucha, taka tak nic moc bodů. A čtverec je teď pro nás hoooodně daleko,musíme natrénovat rychlost a doběh. 

Ale jinak to bylo skvělé, protože jsem zase poznala nové místo a další prima lidi - celé se to konalo v Krásné Lípě na cvičáku  "Slovanka" (místní ZKO) a i přes deštivé počasí (dobíhaly jsme s Barbuchou na místo za šíleného slejváku a bouřky a druhý den se postupně zase zatahovalo a zatahovalo až z toho bylo zase pěkně pršavo) to bylo moc fajn. Nesmírně milá rozhodčí i steward(ka) a jelikož se tam chystají pořádat další akce, už se těším, že tam zase pojedeme. Sice je to z Prahy šílené spojení, ale jsou tak hodní, že nás tam nechali přespat a totéž máme slíbeno pro příště. Takže hurá.

No a ještě jednou hurá, protože jsme nakonec před prázdninami zvládly na výborně i OB1 :o)

skmbt_c364e14112511030_0001.jpg

- no jistě by se nám to časem podařilo i za víc bodů, jenže já měla takovou radost, že to máme, že jsem se bála, abychom si to třeba nepokazily a tak jsem se s Barbuchou raději vrhla na OB2..Už jsme to dvakrát zkoušely na závodech, ale počet bodů prachbídný - vzhledem k celkovým možnostem bodového hodnocení spíš ostuda - získané body ani na hodnocení nebyly, ale já to beru jako stewardovaný trénink - je to za jedny peníze a ještě navíc tužíme závodní atmosféru.. No - jak nám řekli v České Lípě, kde nás už  znají jak své boty, Barbucha není "závodní" pes - je to prostě citlivka...kolikrát ani neví, co ji rozhodí - jo, že šumí listí nebo táhnou divné mraky, no to ještě chápu - ale někdy vážně ať koukám jak koukám, neví, co jí zas přeletělo přes čumáček...no nic.. Já to beru. Protože když se pak někdy zadaří, je to super!!!

Teď nás čeká zkouška 7.prosince - poslední šance letos uspět, pak už se musí mamča šetřit - tak uvidíme...

Tak jsme to zvládly a zkoušku složily laugh - sice s odřenýma ušima frown (až mi vyjde čas, tak to rozepíšu), ale máme za tři wink a už se těším, až se po psí  "mateřské" v dubnu vrhneme na další trénink - takhle to přece nenechámne - to se musí na tu jedničku dotáhnout cheeky

A teď jsem Barbuchu přihlásila do klubové soutěže "Sportovní pes roku" v kategorii Obedience za rok 2014 -no dívala jsem se na bodové výyledky z loňska, řekla bych, že má Barbušík šanci -ale kdo ví, třeba je někde šeltička, která nás "převálcuje" :o)

 

Rok 2015

Tak tenhle rok má krásný začátek, protože se v něm odráží výsledek loňské klubové soutěže Sportovní pes roku kde se nám opravdu povedlo zvítězit a získaly jsme v kategorii Obedience v šeltičkách první místo! laugh ! Výsledky se vyhlašují vždycky na začátku roku dalšího, tak to je krásný vstup....Letos to asi taková sláva nebude, protože Barbu je březí a čekáme štěňátka, narodí se v lednu, odcházet budou v březnu a že si jednu slečnu - bude-li - chceme nechat, tak to letos se soutěžením asi moc nevytrhnem.........

A bylo vyhlašování výsledků soutěžena klubové schůzi..... Je mi docela líto, že jsme si tam nemohly  s Barbuškou pro cenu dojít, ale zrovna jsem předávala štěňátko a to nejde jen tak mezi dveřmi.....no nic.....hlavně že jsme všichni zdraví  :o)

Ale samozřejmě s Birinkou jsme se do toho pustily taky...už máme složené Zetko a OB1 (i když to jen za tři, tak to jako by nebylo,musíme to vylepšit)...jen na to je čím dál méně času, jak Birinka začala běhat s Teri agility, ukrajuje to čas zase odjinud, ale to nevadí, agi nás všechny moc baví všechno to  holt člověk (ani pejsek) zvládnut nemůže.

Tak jen pár fotek - Birinka a Obedience.img_9166.jpgimg_9165.jpg

img_9183.jpgimg_9178.jpg

img_9186.jpg